Колумбия призна Палестина като суверенна държава дни преди новият президент Иван Дуки

...
Колумбия призна Палестина като суверенна държава дни преди новият президент Иван Дуки
Коментари Харесай

Колумбия призна Палестина за суверенна държава

Колумбия призна Палестина като суверенна държава дни преди новият президент Иван Дуки Маркес да встъпи в служба, излиза наяве от писмо на Министерството на външните работи на страната, оповестено в четвъртък и представено от AFP.
 Тръмп стопира парите за Палестина, в случай че не се върнат към мирните договаряния с Израел  Организация на обединените нации осъди оповестяването на Йерусалим за столица на Израел, Палестина видя в това победа
Настоящият президент Хуан Мануел Сантос реши да признае Палестина като свободна, самостоятелна и суверенна страна, се споделя в писмото от 3 август, подписано от външния министър на Сантос Мария Ангела Холгуин.

Определеният за нов външен министър Карлос Холмс съобщи, че ще преразгледа последствията от решението, в подтекста на интернационалното право и положителната дипломатическа процедура.

Приоритет за държавното управление е да поддържа отношения на съдействие със съдружниците и приятелите си и да способства за интернационалните мир и сигурност, съобщи Холмс.

Преди обявлението Колумбия беше една от единствено двете страни в района, дружно с Панама, която не е признала Палестина.

Богота - съдружник на Съединени американски щати - има исторически близки връзки с Израел.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху трябваше да дойде в Колумбия в понеделник, само че анулира визитата си в последния миг с аргумента, че е належащо да се концентрира върху протичащото се по границата на страната с Ивицата Газа.

От палестинската задача в Богота разясниха пред AFP, че научили за решението предишния петък. Те го приветстваха като доказателство за " задълбочените старания за реализиране на доближаване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР